opskrifter

Se Engestoftes egne opskrifter her

 

Rødkål smager 100 gange bedre når det er hjemmelavet, det er super nemt at lave og kan sagtens holde sig flere dage i køleskabet.

 

Min er med solbærsaft, for det giver en fantastisk dybde til smagen.

 

Rødkål

Rødkål af ca 1 stort rødkål og 2 æbler. Dertil ufortyndet solbærsaft ca. 1/2 flaske, 1 dl. æbleeddike, salt, peber og 2 kviste timian.

 

Snit rødkålen i mundrette stykker, de må gerne være lidt uens, så ser det mere delikat og hjemmelavet ud. Sved kålen af i lidt olivenolie i en stor gryde, skær æblerne ud i mindre stykker og hæld dem i, dernæst tilsættes æbleeddiken og timian. Lad æbleeddiken koge helt ind. Tilsæt derefter lidt salt og peber samt halvdelen af solbærsaften (jeg bruger oftest Ribena). Lad gryden stå og simre og lad kålen blive helt blød og smag til sidst til med solbærsaften og evt. mere salt og peber. God fornøjelse

 

Æblesovs

 

Vores familie havde før vi kom til Engestofte gård i England. Der får man altid æblesovs til flæskestegssandwich og vi elskede det. Prøv selv at lav det derhjemme, med en langtidsstegt ribbensteg (min 3 1/2 time 160 grader), æblesovs, ruccola og en lækker blød bolle. Det smager himmelsk. Du kan også servere æblesovsen som tilbehør til flæskestegen juleaften.

 

 

Æblesovs

 

4 store madæbler

 

50 g sukker

 

Saft af en citron

 

4 kryddernelliker

 

50 g smør

 

 

Sæt det hele over, lad det simre, fjern nelliker, mos æblerne med en kartoffelmoser og tilsæt smør.

 

 

Syltetøj

Syltetøj er en sjov størrelse, det koster relativt meget for en god en af slagsen i supermarkedet, men tager kun et øjeblik at lave (med mindre det er jordbærsyltetøj der elsker at simre så længe at det bliver dybt rødt) og smager meget meget bedre. Køb nogle frosne bær og sæt dem over med noget sukker og evt. lidt vanille i en lille gryde mens du koger kartofler, det er færdig på samme tid.

 

Solbærsyltetøj

 

600 g solbær

 

400 g sukker

 

Saft af en citron

 

 

Min solbærsyltetøj er hel enkel, jeg blander solbær og sukker i en gryde, varmer det langsom op, smager til med citronsaft og evt. lit mere sukker.

 

 

Kærlig hilsen

 

Mette

 

 

Engestofte Gods - Søvej 10 - 4930 Maribo - T. 26 80 61 69 - le@engestofte.dk